2017. december 31., vasárnap

Gépi tanulás
Lassan már nem jelenik meg úgy új alkalmazás vagy szolgáltatás, hogy annak hátterében ne valamilyen gépi tanulási algoritmus próbálná az adott szoftvert a felhasználók igényeihez igazítani. A technológia az okostelefonokban már dedikált hardvert is kap, mint a Huawei vagy az Apple termékeiben, ráadásul az már nem csak az óriáscégek privilégiuma, miután a vállalatok azt egyre szélesebb körben nyitják meg a fejlesztők felé, elég a Google nyáron közkinccsé tett Tensor2Tensor rendszerére, vagy a Microsoft szintén a nyár folyamán stabil formában is megnyitott Cognitive Toolkit 2.0-jára gondolni.
Mire fogunk emlékezni?
A konzumer szegmens mellett a gépi tanulás a vállalati szektorban is komoly fókuszt kapott, egyebek mellett a Salesforce novemberi Dreamforce konferenciájának slágere is a terület volt, a személyre szabható mélytanulási modellekkel operáló myEinsteinnel a középpontban. Emellett az SAP-nál is ott van a palettán a technológia, amelyre a Leonardo rendszeren belül került hangsúly. A hasonló megoldásoknak persze így is van még hova fejlődniük, mint nemrég kiderült az emberi YouTube moderátorok szerepét még mindig nem tudják hatékonyan átvenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Working with AI in real life

People can encounter and use AI in their work in many different ways. Here are three common examples: You can work as a professional who has...