2024. április 15., hétfő

a technológiai fejlődést nem lehet megállítani

Itt ez a cikk, mely szerint 200 zenész kéri a technológiai cégeket, hogy ne ássák alá az emberi kreativitást és ne fejlesszenek zenei mesterséges intelligenciát. 

Természetesen én nem támogatom azt, hogy az emberek elveszítsék a megélhetésüket. Régóta egyértelmű már számomra, hogy a mesterséges intelligencia és a kapitalizmus egy halálos kombináció, de a többséggel ellentétben, a kapitalizmustól szabadulnék a mesterséges intelligencia helyett.

A kreativitást féltik a zenész urak és urinák. A legtöbben keményen technológia alapú zenét nyomnak, ha nem lenne technológia, valószínűleg ők sem lennének zenészek, legalábbis a legtöbbje. 

Internet megjelenése óta teljesen átalakult a zeneipar, a nagy zenészek is már csak a koncertekből élnek és nem magából a zene lejátszásából beszedett jogdíjakból, hogy félnek a művész urak és  a változástól, mert mindenki fél a változástól. De én a helyükben az éghajlatváltozástól félnék.

En igenis az alatt az egy hét alatt, amióta a suno.ai éles, több és kreatív videót és zenét hallottam, amit ezzel készítettek olyan emberek, akik egyébként nem tudták volna életre kelteni az ötletüket. Szerintem ha beindul igazán a mesterséges intelligencia által gyártott zeneipar, az teljesen új szintre emeli majd az emberiség és a zene kapcsolatát. Az a minimum, hogy a mesterséges intelligencia segít majd megtalálni a mindennapjainkban is a zenét, a gondolatainkhoz is komponál majd megfelelőt zenét, még udvarolni is segít majd.

A  technológiai fejlődést nem lehet megállítani, ha törvényen kívül is helyezik ezt, a mátrix szorzást nem lehet törvényen kívül helyezni. Én inkább látom a kapitalizmust legyőzhetőnek és értelmesebb célnak, mint betiltani azt, hogy az emberek azt csináljanak a számítógépeikkel amit akarnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Working with AI in real life

People can encounter and use AI in their work in many different ways. Here are three common examples: You can work as a professional who has...