2018. február 2., péntek

Voynich kézirat

Ugyanígy megdőlni látszik azon tudósok véleménye, akik Leonardo da Vinci egyik, fiatalkori művének tartják, mivel Leonardo 1452-ben született. Mindenesetre a kézirat legtöbb rajza egyszerű és elnagyolt vonalvezetésű, egyes rajzai pedig gyermetegnek tűnnek mint például a terhes nőket ábrázoló mérleges kör.
A Szilícium-völgyben az egyik legfelkapottabb terület a mesterséges intelligencia jövőbeli alkalmazása. Kína ugyancsak erősen támogatja a hasonló célú kutatásokat, versengve az Egyesült Államokkal. Érthető, mivel a mesterséges intelligencia számos területen alkalmazható, például önvezető autókban, automatizált gyártósorokon, fordítóprogramokban és arcfelismerő szoftverekben.Megvan, milyen nyelve íródott, a kérdés már csak az, hogy értelmes szöveg mikor lehet belőle.Kanadai kutatók mesterséges intelligenciával estek neki a rejtélyes 15. századi Voynich-kéziratnak. Úgy tűnik, megvan.Alpha Zero, a Google mesterséges intelligenciája négy óra alatt megtanult sakkozni nulláról, és teljesen új nyerési stratégiákat dolgozott ki.
Az LG tavaly fejlesztette ki a DeepThinQ 1.0 platformot a cég koreai mesterségesintelligencia-laboratóriumában - az intézmény megalapításának célja az AI technológiákkal kapcsolatos kutatások felgyorsítása volt. A platform segítségével a mesterséges intelligencia számos termékbe integrálható, így az LG termékfejlesztői a jövőbeli készülékekben alkalmazhatják a gépi mélytanulási technológiát.
A Voynich-kézirat ismeretlen írásjelekkel, de héber nyelven valamint alfagramma kódolással írt könyv, melynek eredetét mind a mai napig nem sikerült megfejteni. Tartalma még ismeretlen, de az első mondatát már lefordították.Mesterséges intelligencia bevetésével jutottak közelebb a kézirat megfejtéséhez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Parlamentul European a aprobat Legea privind Inteligența Artificială

Recent, Parlamentul European a aprobat Legea privind Inteligența Artificială, norme care vizează reglementarea sistemelor de inteligență art...