2022. január 15., szombat

Einen guten Rutsch ins neue Jahr!

megválaszolatlan kérdés

1. A Collatz sejtés bizonyítása. Vegyünk egy bármilyen természetes számot. Ha páratlan, szorozzuk meg 3-al és adjunk hozzá 1-et (így biztosan páros lesz). Ha páros, osszuk el 2-vel. Az a kérdés, hogy bármilyen számtól indulva eljutunk-e 1-ig. Egyszerű procedúra, senki nem tudja a megoldást, mert 2500 év matematika egy pillanat az univerzum léptékében.

3. Miért van minden pont fordítva az életben, mint annak lennie kell? Amikor jó az élet, akkor gyorsan eltűnik, amikor meg rossz akkor véget nem akar érni. Amikor az ember a lélekkel akar foglalkozni, akkor a testet kell gyógyítani, amikor a testtel kell foglalkozni akkor a lélekre kell figyelni. Aki hisz a lélekben, az nem hisz a test egyediségében és fordítva. Aki érti az elméletet, az nem tudja a gyakorlatot és fordítva.

4. Miért olyan mindenki, hogy a látszatproblémákra fókuszál az igaziak helyett? A népesedés egy látszatprobléma jelenleg, az éghajlatváltozás egy igazi probléma, amit csak látszatilag kezelnek addig amíg nem lesz probléma, mert nem lesz ember akinek problémát okozzon. Az infláció egy látszatprobléma, a leggazdagabbak és a legszegényebbek kereseti közti különbség egy igazi probléma. A kóla vagy pepszi látszatprobléma, a fű tiltása és az alkohol engedélyezése egy igazi probléma. A munkanélküliség egy látszatprobléma, az értelmetlen munkák túlfizetése igazi probléma.

5. Mikor jelenik meg végre az Avatar 2?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Working with AI in real life

People can encounter and use AI in their work in many different ways. Here are three common examples: You can work as a professional who has...