2021. február 18., csütörtök

COVID-19: The Great Reset

Hogy mi van az oltásban? Az elfelejtett puszik és ölelések. Az iskolai kirándulások. A nagymamák és nagypapák az ünnepi asztalnál. Egy jó film a moziban, pattogatott kukoricával és nagy kólával. Egy teltházas színházi este. Egy párezres koncert. Egy éttermi vacsora barátokkal, ahol belekóstolunk egymás előételébe. Egy hétvégi kiruccanás valahova repülővel, előző héten kitalálva. A pizsamaparti, ahová mindenki saját készítésű nasit hoz. A sportversenyek. A kézfogás bemutatkozáskor. A nyugodt álmok és a nyitott határok. A padsorok között sétáló tanárok. A szabadság, hogy akkor maradok otthon, amikor szeretnék.Rávilágítottás a lényegre: az oltásban Életminőség van. Mindaz, ami fontos a számunkra.
Én ezt azért kétlem,mert egyre többet hallani az új normalitásról,ahogy arról is,hogy a Covid-19 járvány kiváló alkalmat nyújt a világ újraindításához(great reset),amikoris a 4. ipari forradalom elhozza számunkra az üdvös transzhumanista,illetve poszthumanista érát.


Transzhumanista érát,ami teljesen másat jelent,mint ami a mi régi megszokott és szeretett világunk volt,és sajnos nem azt,ami a fenti eszmefuttatásból logikusan következne.Itt nem a körülményeinket és a körülöttünk lévő világot szeretnék megreformálni,hanem az embert magát akarják újradefiniálni.

Két irányban

Az egyik ez:
egy olyan fejlettségi szintet ért el a mesterséges intelligencia,ami nemcsak helyettesíti az emberi intelligenciát,de fényévekkel meghaladta azt,és sok kutató számára egyre inkább evidenciává kezd válni a halhatatlanság,mint olyan opció,ami pénz illetve akarat függvénye lesz csupán.
Nyilván egy kevés kivételezettnek.
(Érdemes elolvasni Ray Kurzweil,a Szilikon-Völgy-i Szingularitás Egyetem rektorának ezzel kapcsolatos gondolatait.)

A másik irány-ez a mi “opciónknak” tűnik-az a bizonyos kreditrendszer,ami már Kínában hivatalosan is bevezetésre került.Amit szintén a mesterséges intelligencia felügyel majd.)
Egy apró észrevétel az oltással kapcsolatban is:
máris létezik a koronavírusnak egy olyan újonnan létrejött változata,melynek más a külső burkon található tüskefehérje szerkezete.Nemrég szembesültek ezzel Dél-Afrikában.
Ezért erre a koronavírus törzsre a most kifejlesztett vakcina hatástalan ami a védekezést illeti.
Másszóval még mindig kétséges egy valóban hatásos vakcina kifejlesztése az összes koronavírus törzsre.Az eddig bevezetett intézkedések meglátásom szerint a szabadságjogaink drasztikus visszanyesésén és a katonai diktatúrák bevezetésén túl fölöslegesek és eredménytelenek voltak.
(Csak egy pár példa:pont azt a korosztályt nem védtük kellőképpen,akit kellett volna,őket engedtük mindenfelé és azokat büntettük oktalanul,akiknek az iskolapadokban lett volna a helyük mindvégig.Az esti zárlatot sem lehet értelmezni,ahogyan a maszkviselés szabályait sem,főleg akkor,ha figyelembe vesszük,hogy az egészségügyi hatóság is elismeri,hogy a forgalomba hozott maszkok több mint a fele teljesen alkalmatlan vírusok elleni védekezésre.)
Akinek van türelme és kedve,tekintsen bele ezekbe:

























Én így látom a dolgokat.Lehet,hogy tévedek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Working with AI in real life

People can encounter and use AI in their work in many different ways. Here are three common examples: You can work as a professional who has...